Inspectoratul de Stat în Construcţii rămâne în subordinea Guvernului

Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) va rămâne în subordinea Guvernului şi nu va trece la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, au decis joi (2 septembrie 2010) senatorii.

Aceştia au aprobat cu 35 de voturi ”pentru”, 30 ”împotrivă” şi o abţinere proiectul de lege pentru respingerea ordonanţei nr. 44/2010 prin care Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) ar fi trecut din subordinea Guvernului în cea a ministerului condus de Elena Udrea.
Senatorii PSD+PC au anunţat, prin vocea lui Alexandru Mazăre, că vor vota pentru respingerea ordonanţei, deoarece ”ISC trebuie să fie o instituţie independentă şi autonomă faţă de voinţa unui ministru”.

Şi senatorul PNL Varujan Vosganian a criticat dur OUG nr. 44/2010, afirmând că prin trecerea ISC în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului s-ar produce ”un puternic conflict de interese”. Totodată, acesta a subliniat faptul că Inspectoratul de Stat în Construcţii are o gamă mai largă de atribuţii decât cea a Ministerului Dezvoltării, căruia ar trebui să i se subordoneze.
La rândul său, secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului Ioan Andreica a afirmat că prin trecerea ISC în subordinea ministerului nu s-ar produce niciun fel de incompatibilităţi. Comisia pentru administraţie publică din Senat a întocmit, în data de 1 iunie, un raport de admitere fără amendamente. Senatul este prima cameră sesizată în acest caz.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata