Inspectorii antifraudă fiscală au aplicat amenzi de 7,64 milioane lei, în cadrul operaţiunii „Venus”

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au aplicat amenzi în valoare totală de 7,64 milioane de lei, în timpul operaţiunii ‘Venus’, informează, marţi, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au verificat activitatea comercială a 1.871 de operatori economici şi au constatat abateri pentru sancţionarea cărora au stabilit obligaţii fiscale totale în valoare de 8,10 milioane de lei. Controalele au fost realizate în timpul operaţiunii „Venus”, care s-a desfăşurat la nivel naţional în perioada 26 februarie — 13 martie 2016.

„Inspectorii antifraudă fiscală au monitorizat volumul crescut al activităţii comerciale specifice perioadei 1 — 8 martie şi au verificat activitatea comercială a 840 de firme specializate în comerţul cu flori şi plante ornamentale, a 451 de firme prestatoare de servicii de înfrumuseţare şi a 563 de restaurante, cluburi şi baruri’, se arată în comunicat.

Inspectorii DGAF au constatat contravenţii pentru care au dispus amenzi în valoare totală de 7,64 milioane de lei, confiscări de bunuri şi numerar în valoare de 453.056 lei şi suspendarea activităţii a 24 de puncte de lucru.

Potrivit ANAF, acţiunile de control inopinat ale inspectorilor Direcţiei generale antifraudă fiscală vor continua în zone comerciale cu risc fiscal ridicat şi grad redus de conformare fiscală atât în scopul descoperirii şi recuperării prejudiciilor cauzate bugetului de stat, cât şi în scopul verificării modului de respectare a obligaţiei legale de fiscalizare a tuturor veniturilor prin intermediul casei de marcat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata