Inspectorii antifraudă vor intensifica acţiunile de control operativ la nivelul întregii ţări, inclusiv în weekend

Inspectorii antifraudă vor intensifica acţiunile de control operativ la nivelul întregii ţări, inclusiv în weekend, se arată într-un comunicat de presă a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) remis, joi, 9 iunie.

„Separat de instrumentarea marilor cazuri de evaziune fiscală, pe fondul creşterii cererii şi a consumului de bunuri şi servicii din perioada următoare, conducerea DGAF a dispus intensificarea controalelor operative începând cu 6 iunie a.c., pentru a preveni fenomene circumscrise economiei subterane, evaziunii fiscale, indisciplinei financiare, neconformării la declararea şi plata obligaţiilor fiscale”, se arată în comunicat.

Astfel, direcţiile regionale antifraudă de la nivelul întregii ţări vor documenta şi organiza acţiuni de monitorizare şi control antifraudă operative, care vor viza domeniul recoltării cerealelor, morăritului şi panificaţiei, centrele comerciale angro din zone cu risc fiscal şi cu activitate semnificativă, restaurante, baruri, cluburi, zone cu aglomerare de comercianţi en-detail cu risc fiscal ridicat, prestări de servicii direct către populaţie: turistice/agrement, sportive/medicale de estetica/întreţinere, întreţinere şi reparaţii auto. De asemenea, este vizat şi domeniul livrării de bunuri cu amănuntul către populaţie: agroalimentare, îmbrăcăminte şi încălţăminte, menaj, materiale de construcţii, jucarii, electrice.

‘Înainte de desfăşurarea controlului, vor exista activităţi de documentare la faţa locului şi de analiză a informaţiilor din bazele de date disponibile, dar şi din surse externe deschise, în vederea identificării principalelor zone cu volum ridicat al comerţului şi nivel scăzut de fiscalizare a veniturilor. În pregătirea acţiunilor de control, vor fi valorificate petiţiile/sesizările şi informaţiile disponibile în bazele de date cu privire la valoarea plăţilor în trezorerie. În selectarea agenţilor economici ce vor fi controlaţi vor fi avute în vedere inclusiv informaţiile obţinute în contextul operaţiunilor Cristal, Venus, Hermes, Helios. Totodată, componenta de pregătire a controlului va include furnizarea către echipele operative de control a informaţiilor relevante de risc, precum: situaţii de consemn la frontieră, tranzacţii cu risc fiscal, antecedente contravenţionale, sesizări penale’, precizează ANAF. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata