Inspectorii veterinari au dat amenzi de peste 253.000 lei pentru nerespectarea normelor de igienă

Inspectorii veterinari au aplicat sanctiuni in valoare de 253.500 lei, in urma actiunilor de control desfasurate in perioada 17 – 23 iulie 2009, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Au fost verificate si controlate 1.362 unitati din industria alimentara si 30 de piete agroalimentare din 19 de judete – Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Braila, Calarasi, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Mehedinti, Mures, Olt, Satu-Mare, Salaj, Suceava, Vaslui, Vâlcea si Municipiul Bucuresti.

Controalele au vizat unitati agro-alimentare cu diverse obiecte de activitate – unitati de procesare, depozitare si comercializare a produselor alimentare de origine animala dar si piete agroalimentare, unitati de fabricare a produselor de morarit, de fabricare a pâinii si a produselor de patiserie si unitati de depozitare a legume lor si fructelor.

Inspectorii D.S.V.S.A. au aplicat amenzi pentru manipularea neigienica a produselor alimentare; ambalarea necorespunzatoare a produsleor alimentare, nerespectarea normelor de igiena privind intretinerea spatiilor de prelucrare, depozitare si valorificare a produselor alimentare, comercializarea directa catre consumatorul final a pro duselor alimentare in spatii necorespunzatoare sau neaprobate sanitar veterinar si fara respectarea conditiilor de igiena conform legislatiei in vigoare.

De asemenea, au fost constatate si sanctionate abateri privitoare la inceperea activitatii de comercializare a produselor alimentare, fara informarea Directiilor Sanitare Veterinare judetene.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata