Instanţa a constatat nulitatea retrocedării a 12 hectare din Parcul IOR spune Robert Negoiţă

Curtea de Apel a constatat nulitatea retrocedării ilegale a 12 hectare din Parcul IOR, a anunţat, vineri, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, într-o declaraţie de presă susţinută chiar în apropierea terenului respectiv.

„Este o zi mare pentru toţi locuitorii din Sectorul 3 şi, aş putea spune, chiar pentru bucureşteni şi pentru România. Anunţ un mare succes, un enorm succes, în care statul român începe să demonstreze că este mai puternic decât mafia retrocedării terenurilor. (…) Pentru mafia retrocedării terenurilor este zi de doliu. Avem hotărâre judecătorească, în procesul pe care l-a intentat Primăria Sectorului 3. Decizia spune aşa: admite cererea de chemare în judecată şi constată nulitatea absolută a dispoziţiei administrative nr. 4333/18.05.2005 a primarului general al Municipiului Bucureşti. Cele 12 hectare care au fost retrocedate ilegal în Parcul IOR vor deveni domeniu public prin această hotărâre a instanţei de judecată”, a precizat primarul.

Întrebat dacă e vorba despre o hotărâre definitivă, el a replicat că este o hotărâre pe fond şi şi-a exprimat speranţa că nu se va face recurs.

„Este o hotărâre pe fond. Sper din suflet să aibă un minim de normalitate aceşti indivizi şi să nu facă recurs. Şi am un mesaj pentru ei: ‘Ticăloşilor, ca să ştiţi, este vremea să plătiţi'”, a spus Negoiţă.

Folosind un spray grafitti, primarul a tras câteva dungi negre peste un panou din apropierea parcului, pe care scrie: „Proprietate privată, teren retrocedat în 2005 de Adriean Videanu prin hotărârile de primar general 4333/2005 şi 43334/2005”.

De asemenea, a dezvelit un nou panou pe care scrie: „Primăria Sectorului 3 a demonstrat în instanţă că 12 hectare ale Parcului IOR au fost furate de mafia retrocedărilor. Împreună cu justiţia vom reda acest parc comunităţii”.

Primarul Robert Negoiţă a anunţat, pe 9 iulie, că depune la Parchetul General o plângere penală cu privire la situaţia spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă retrocedate în Sectorul 3.

„Discutăm de două terenuri din parcul IOR, dar nu numai. Din nefericire, sunt multe astfel de situaţii, astfel de speţe în Sectorul 3, dar, din ce am înţeles, în tot Bucureştiul. (…) Trebuie ca instituţia la care mă adresez acum să identifice membrii acestei grupări organizate”, a declarat Negoiţă.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata