Instanţa a respins contestaţia lui Dan Diaconescu privind prelungirea interdicţiei de a părăsi ţara

Judecătoria Sectorului 1 a respins luni, 2 august, contestaţia patronului OTV Dan Diaconescu împotriva prelungirii interdicţiei sale de a părăsi ţara. Decizia instanţei este definitivă, nefiind cale de atac.

Avocatul Gheorghiţă Mateuţ declara, după şedinţa de judecată din 29 iulie, că instanţa a semnalat deja o greşeală pe care a comis-o procurorul cu ocazia emiterii ordonanţei de prelungire, în sensul că au fost impuse noi obligaţii, ceea ce înseamnă că trebuie să se prezinte actele de procedură care să justifice extinderea controlului judiciar iniţial.

Dan Diaconescu afirma, pe 29 iulie, după ce instanţa a amânat pentru 2 august dezbaterea contestaţiei patronului OTV, că a înregistrat o nouă victorie în sensul că „o nouă gafă a celor de la DNA, probabil din grabă sau alte motive, s-a produs”.

„Din nou o nouă instanţă, la fel de curajoasă, i-a sancţionat trimiţându-i acasă să-şi refacă temele sau să le facă mult mai bine. (…) E un proces istoric împotriva viitorului preşedinte al ţării şi e normal să fie audiate toate numele grele din România, de la primari până la procurori”, spunea Diaconescu.

El adăuga că are multe interdicţii – de a nu vorbi cu oamenii implicaţi în dosar, deşi unii sunt colegi de la OTV, de a nu spune lucruri împotriva procurorului şi de a nu vorbi în general în contradicţie cu autorităţile ţării. Diaconescu îşi exprima speranţa că acestea vor fi ridicate în procesul de luni toate aceste interdicţii.

În 22 iulie, patronul OTV era anunţat la DNA că i s-a prelungit cu 30 de zile interdicţia de a părăsi ţara.

Dan Diaconescu şi „clarvăzătorul” Doru Pârv au fost arestaţi pe 23 iunie de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, fiind acuzaţi că l-ar fi şantajat pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, căruia i-ar fi cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza un material compromiţător despre averea edilului.

Pe 25 iunie, la recurs, magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au eliberat pe Dan Diaconescu din arest, însă Doru Pârv a rămas în detenţie.

Pe 16 iulie, Judecătoria Sectorului 1 a prelungit cu 20 de zile mandatul de arestare preventivă pe numele lui Doru Pârv.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata