Instanţa decide că nu are competenţa să prelungească interdicţia impusă lui Dan Diaconescu

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au respins luni, 19 iulie, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de prelungire a interdicţiei de a părăsi ţara impuse patronului OTV, Dan Diaconescu, pe motiv că măsura respectivă trebuie prelungită de procuror şi nu de instanţă.

În cadrul procesului, avocaţii lui Dan Diaconescu au ridicat o excepţie, susţinând că interdicţia trebuie prelungită de procurorul DNA. Dan Diaconescu s-a prezentat din nou luni la DNA, după ce şi săptămâna trecută a venit la Parchet pentru a lua la cunoştinţă noua acuzaţie de şantaj.

Ziaristul a dat asigurări că nu a minţit atunci când a spus că a avut o convorbire, la telefon, cu şeful statului, Traian Băsescu, în care acesta i-ar fi spus că nu din cauza lui a fost arestat.

„În 15 ani de carieră jurnalistică nu am minţit nici măcar o dată. Evident că am vorbit cu Traian Băsescu. Am vorbit foarte mult şi foarte multe şi am dat publicităţii, în emisiunea lui Stelian Tănase, doar ceea ce am convenit, să spunem aşa, împreună cu preşedintele Traian Băsescu în urma acelei convorbiri. Aşa este frumos din partea unui ziarist”, a precizat Diaconescu.

Dan Diaconescu şi Doru Pârv au fost arestaţi pe 23 iunie de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, fiind acuzaţi că l-ar fi şantajat pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, căruia i-au cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza un material compromiţător despre averea edilului.

Pe 25 iunie, la recurs, magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au eliberat pe Dan Diaconescu din arest, însă Doru Pârv a rămas în detenţie.

Pe 16 iulie, Judecătoria sectorului 1 a prelungit cu 20 de zile mandatul de arestare preventivă pe numele lui Doru Pârv.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata