Instituţiile de stat fac în continuare angajări, deşi Guvernul clamează restructurarea

– Directorii spun că posturile pentru care fac noi angajări sunt „indispensabile”. Agenţiile de ocupare din cadrul Ministerului Muncii reduc şomajul oferind posturi chiar în administraţia publică.

O parte din instituţiile bugetare au scos la concurs posturi de directori, consilieri sau inspectori, deşi guvernanţii au anunţat încă de la începutul anului că angajările la stat vor fi îngheţate în acest an, informează Ziarul Financiar.

OUG 34/2009, adoptată anul trecut, a avut menirea de a modifica legea salarizării, printre care se numără şi îngheţarea angajărilor la stat în acest an, însă, permite câteva excepţii: în cazul în care 7% din numărul total de angajaţi ai instituţiei se pensionează s-ar putea angaja o persoană sau dacă instituţia solicită ministerului de care aparţine – „cu justificări temeinice”- ocuparea unui procent de 15% din posturile care se vacantează sau dacă postul vacantat este unic.

În cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP), instituţie aflată în subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor, de la începutul acestui an au fost scoase la concurs 22 de posturi de către instituţiile publice, majoritatea fiind pentru posturi de conducere, directori generali, şefi de oficiu sau de comisar regional.

O instituţie „campioană” cu un număr de 42 de posturi vacante scoase la concurs este Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în special posturi de funcţionar public.

Citește și
1 Comentariu
  1. TITI spune

    PAI NUMAI D-ZEU I-I INTELEG PE ROMANII DE LA CONDUCERE…NUMAI EL, SI NUMAI EL !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata