Interesul românilor pentru produsele dietetice creşte cu peste 20% în perioada verii

Românii acordă un interes din ce în ce mai mare sănătății și aspectului fizic în perioada verii, vânzările de pe segmentul de produse dietetice crescând cu peste 20% în lunile iulie – august, în comparație cu celelalte luni din an, potrivit unui studiu remis marți.

Clienții care cumpără cel mai des produse dietetice sunt în proporție de 80% femei de peste 25 de ani, cu venituri peste medie, interesate de un stil de viață sănătos și de o condiție fizică bună în perioada verii.

Contrar preconcepțiilor greșite care încadrează produsele dietetice în categoria alimentelor ‘fără zahăr’ sau cu ‘0% grăsimi’, acest termen se referă, conform AlimenteSpeciale.ro, în primul rând, la alimentele recomandate în diferite afecțiuni și regimuri alimentare, din care trebuie să lipsească un element contraindicat de afecțiunea în cauză.

Îndulcitorii naturali, uleiurile nehidrogenate, cerealele, pudrele, sucurile, supele, laptele vegetal și dulciurile sărace în calorii se regăsesc în topul celor mai cumpărate produse în această perioadă, coșul mediu de cumpărături atingând, în medie, valoarea de 250 lei.

‘Dacă în cazul bolnavilor de diabet produsul dietetic este echivalentul unui aliment cu indice glicemic scăzut, în cazul celiacilor acesta se referă la produsele fără gluten, în cazul bolnavilor de fenilcetonurie la cele sărace în proteine, în cazul intoleranței la lactoză la alimentele fără lapte și, în cele din urmă, în cazul dietelor de slăbire, la produsele alimentare sărace în carbohidrați sau cu un conținut caloric scăzut. Tocmai pentru a diminua riscul unor astfel de confuzii, în magazinul nostru am segmentat categoriile de produse în funcție de afecțiunea sau dieta căreia i se adresează’, precizează biologul Maria Martac.

Pericolele cele mai mari cu privire la produsele de slăbit intervin, de cele mai multe ori, din cauza substanțelor chimice adăugate pentru a substitui un element din varianta originală, fără de care alimentul nu ar mai avea același gust, culoare sau consistență, spun reprezentanții AlimenteSpeciale.ro. 3

Coloranții, conservanții și, nu în ultimul rând, carbohidrații conținuți de unele produse recomandate în regimurile de slăbire nu doar că au efecte nocive, dar nu își ating nici scopul pentru care au fost create. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata