Interlopul Fane Căpăţână, trimis în judecată într-un nou dosar

Ştefan Dinu, zis Fane Căpăţână, un fost lider al lumii interlope bucureştene, a fost trimis în judecată vineri, 31 ianuarie, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de uzurparea de calităţi oficiale şi furt calificat.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 4 Bucureşti, în data de 12 octombrie 2013, în jurul orei 13,00, în timp ce se afla în dreptul Autogării Filaret, Ştefan Dinu a mers la autoturismul părţii vătămate B.V. şi, recomandându-se a fi poliţist de la Brigada Antidrog, sens în care a prezentat şi o legitimaţie, a efectuat un control în autoturismul acesteia, ocazie cu care i-a sustras din portofel suma de 100 de euro şi cartea de identitate.

Dosarul se va judeca la Judecătoria Sectorului 4.

Ştefan Dinu fusese eliberat condiţionat, pe 6 martie 2013, din Penitenciarul Bistriţa, unde executa o pedeapsă de şapte ani închisoare pentru înşelăciune.

El era acuzat că, la sfârşitul lunii iunie 2009, la km 83 al Autostrăzii Bucureşti-Piteşti, a oprit în trafic o maşină în care se afla o familie de belgieni.

Folosind o legitimaţie de poliţist de la Serviciul Antidrog, Fane Căpăţână a făcut o percheziţie în maşina belgienilor, din care a sustras suma de 1.500 de euro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata