INTERREG IV C: 74 de proiecte aprobate

74 de proiecte de cooperare interregionala, insumând aproximativ 125 milioane de euro, finantate din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), au fost aprobate Comitetul de Monitorizare INTERREG IV C, se arata intr-un comunicat transmis vineri (13 noiembrie 2009) de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL).

Comitetul de Monitorizare al programului INTERREG IV C a selectionat si aprobat 74 de proiecte de cooperare interregionala, insumând aproximativ 125 milioane de euro finantare din Fondul European de Dezvoltare Regionala. Proiectele au fost selectionate dintre cele 481 de proiecte depuse in cadrul celui de-al doilea apel.

În 30 dintre cele 74 de proiecte aprobate participa 37 de parteneri români, bugetul solicitat de acestia ridicându-se la aproximativ 4,5 milioane de euro. Printre cei 37 de parteneri români se numara autoritati publice centrale si locale, agentii de dezvoltare regionala, institute de cercetare si universitati. Proiectele aprobate vizeaza toate cele 10 subteme ale programului, 45 dintre ele incadrându-se in axa prioritara Inovare si economia cunoasterii si 29 in axa Mediu si prevenirea riscurilor.

România participa in acest program de cooperare interregionala, alaturi de celelalte 26 de state membre UE, plus Elvetia si Norvegia. Al 3-lea apel de proiecte INTERREG IV C va fi lansat in cadrul Conferintei anuale a programului, organizata la Göteborg, Suedia, in perioada 9-10 decembrie, se precizeaza in comunicatul primit de la MDRL.

Bugetul alocat acestui apel de proiecte este de 15 milioane de euro fonduri din FEDR, termenul de depunere al proiectelor fiind 15 martie 2010. Apelul va fi dedicat Proiectelor de Capitalizare, care vizeaza valorificarea si transferul bunelor practici deja identificate catre celelalte programe finantate prin Fonduri Structurale.
MDRL gestioneaza 48 de programe finantate din fonduri europene si nationale.

Programele cu finantare europeana sunt: Programul Operational Regional 2007-2013 (REGIO), 11 programe de cooperare teritoriala europeana, programe PHARE Coeziune economica si sociala, programe PHARE cooperare transfrontaliera. Programele finantate in totalitate din bugetul de stat sunt destinate dezvoltarii teritoriale, construirii de locuinte, reabilitarii termice a blocurilor de locuinte, consolidarii cladirilor cu risc seismic, dezvoltarii infrastructurii rurale, construirii de sali de sport si de camine culturale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata