Întrunirile sociale cu mai mult de șase persoane, interzise în Anglia de la 14 septembrie

Adunările sociale de peste șase persoane vor fi ilegale în Anglia de luni – cu unele scutiri – pe fondul unei creșteri accentuate a cazurilor de coronavirus. O modificare a legii va interzice grupurile mai mari care se întâlnesc oriunde în mediu social în interior sau în aer liber, a spus guvernul. Dar nu se va aplica școlilor, locurilor de muncă sau nunților, înmormântărilor și sporturilor organizate în echipă.

Acesta va fi aplicat printr-o amendă de 100 GBP dacă oamenii nu se conformează, dublându-se la fiecare infracțiune până la maximum 3.200 GBP.

Se așteaptă ca premierul Boris Johnson să ofere mai multe detalii la o conferință de presă din Downing Street miercuri.

Anterior, legea în Anglia permitea adunări de până la șase persoane din gospodării diferite în aer liber – sau două gospodării de orice dimensiune, în interior sau în aer liber.

Dar până acum poliția nu a avut puterea de a-i opri decât dacă depășeau 30 de persoane.

Înaintea conferinței de presă, premierul a spus:

„Trebuie să acționăm acum pentru a opri răspândirea virusului. Prin urmare, simplificăm și consolidăm regulile privind contactul social – făcându-le mai ușor de înțeles și aplicate de poliție. „Este absolut esențial ca oamenii să respecte acum aceste reguli și să-și amintească elementele de bază – spălarea mâinilor, acoperirea feței, păstrarea spațiului față de ceilalți și efectuarea unui test dacă aveți simptome.”

Autoritățile au declarat că orice grup de șapte sau mai multe persoane care se adună oriunde „riscă să fie dispersat de poliție sau amendat pentru nerespectare”.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata