Invata cum sa duci la bun sfarsit obiectivele setate in primele zile din an

Aproape orice inceput de an vine la pachet cu o serie de obiective pe care ti le setezi pentru perioada urmatoare. Dar cum de cele mai multe ori se intampla ca dupa prima luna sa renuntam la cele propuse, iti prezentam trei trucuri care iti pot fi de mare ajutor.

Stabileste obiective putine si realiste

Stabilirea unui numar mult prea mare de obiective iti poate produce mai mult stres si, astfel, vei sfarsi prin a nu indeplini niciunul dintre acestea.

Daca esti o persoana cu un job activ si pe lista ta se afla obiective precum citirea unui numar de 50 de carti, practicarea sportului de minim 5 ori pe saptamana, sa gatesti in cel putin 5 zile pe saptamana etc, atunci este clar ca nu le vei putea duce pana la capat. Iar acest lucru iti va produce frustrare, stres si oboseala.

In schimb iti poti seta aceleasi obiective dar cu o frecventa mult mai scazuta si astfel indeplinirea lor va fi mult mai usoara.

Stabileste intervale scurte

Nu iti seta drept obiectiv sa slabesti 5 kg pana la finalul anului, spre exemplu. Este indicat sa stabilesti intervale mai scurte, de cateva luni, pentru fiecare obiectiv in parte. Astfel, avand la dispozitie o durata de timp mai scurta, vei fi sigur ca nu le vei tot amana.

Premiaza-te pentru fiecare obiectiv indeplinit

Un mic secret ar fi si acela sa iti oferi un mic cadou pentru fiecare lucru pe care il vei realiza, astfel incat sa te simti motivat in momentele in care simti ca vrei sa cedezi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata