Investiţie verde, în valoare de 4 milioane de euro, în noul ansamblul rezidenţial Green Residence din nordul Capitalei

De asemenea, vorbim despre o zonă rezidențială foarte puțin poluată. Ne uităm în jur și vedem loc de joacă pentru copii pe un spațiu verde generos, nu mai vorbim despre pădurea pe care o puteți observa pe una dintre laturile complexului’, a punctat Buianu. Din spusele interlocutorului aflăm că dezvoltatorul imobiliar a construit în zona Sisești din Capitală, unde se află de altfel și Green Residence, alte șase  ansambluri rezidențiale, toate cu laitmotivul ‘Green‘.

‘Triumf Construct are, până la acest moment, peste 2.000 de spații locative ridicate în zece ani, nu numai în București, ci și în Constanța, unde avem două astfel de ansambluri, la care se adaugă și Phoenicia Holiday Resort. Compania constructoare este firma deținută de către omul de afaceri Mohammad Murad, cel care deține și lanțul hotelier Phoenicia, cu trei hoteluri și trei aparthoteluri în București, resortul de vacanță de la mare, plus Phoenicia Luxury, dar și trei hoteluri Majestic în Mamaia, Olimp și Jupiter, la care se mai adaugă hotelul Perla din Mamaia’, a menționat managerul companiei.

Dialogul pe care îl purtăm în decorul ansamblului alunecă, inevitabil, și către starea actuală a pieței imobiliare din România, despre care Leonard Buianu crede că este pe o pantă ascendentă, pe fondul unei cereri în continuă creștere din partea românilor, în special a tinerilor.

‘Piața imobiliară din România a început să se miște. Cerere există, lumea își dorește să achiziționeze o casă și sunt foarte mulți care sunt la prima locuință. O problemă rămâne pe partea de creditare, fiind vorba despre segmentul celor tineri, de clasă medie, și care au nevoie de bani de la bancă, de un credit. Sistemul, însă, este destul de greoi. Noi avem și un mic sistem de creditare dezvoltat’, afirmă interlocutorul nostru.

În același cadru amical și verde, încheiem dialogul pe teme imobiliare cu reprezentantul oficial al constructorului, iar pe drumul de întoarcere către redacție consult o serie de informații tehnice dedicate acestui proiect…

Conform datelor oficiale, publicate pe pagina de Internet a proiectului, ansamblul de locuințe Green Residence Sisești este situat în sectorul 1, amplasamentul fiind într-una dintre cele mai verzi zone ale Capitalei.

Complexul este prevăzut cu toate îmbunătățirile impuse de normele ecologice de consum de energie termică, având termoizolație de 10 cm, centrale termice dimensionate pentru fiecare bloc în parte, fapt care garantează costuri mici de întreținere. De asemenea, la cererea viitorilor proprietari, se pot instala, ca sursă de energie alternativă, panouri solare. Totodată, ansamblul beneficiază de branșament electric mediu tensiune cu post de transformare pentru joasă tensiune propriu, branșament apă și racord canal, gaze, fibră optică pentru internet, telefonie și cablu TV.

Viitorii proprietari au la dispoziție o parcare subterană care cuprinde 99 de locuri de parcare, iar pentru copii este amenajat un loc de joacă situat chiar la intrarea în complex. Subsolul este comun tuturor celor 5 imobile colective, are 5 adăposturi ALA, un spațiu pentru uscătorie/spălătorie și 4 spații pentru depozitarea bicicletelor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata