Investiţii de 44 de milioane de lei pentru întreţinerea drumurilor din judeţul Bihor

Lucrări de întreţinere în valoare de peste 44 milioane de lei, vor beneficia drumurile naţionale din judeţul Bihor, în anul 2020, o sumă dublă faţă de alocările făcute în ultimii trei ani, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul general al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, Eugen Cecan.

„Din 2017 până în 2019, toate lucrările care s-au succedat au fost în valoare de 22.258.000 lei, care, zic eu, a fost o valoare foarte mică la nivelul judeţului Bihor, mai ales că Oradea este într-o expansiune extraordinară, faţă de majoritatea oraşelor din ţară, un concurent al Clujului, ceea ce e un lucru foarte bun. De aceea, împreună cu domnul prefect, cu domnul primar Bolojan, cu domnul ministru Bode, cu premierul României, s-a decis că alocarea sumelor pentru judeţul Bihor să fie semnificativă în anul acesta şi probabil şi în anii viitori, având în vedere proiectele care sunt în colaborarea autorităţilor din judeţ cu Compania de Drumuri Naţională”, a declarat Eugen Cecan.

Dumitru Ţiplea, prefectul judeţului Bihor, prezent la aceeaşi conferinţă de presă, a precizat că lucrări de întreţinere se vor efectua pe Centură Oradea, pe DN 19 (drumul Oradea-Marghita), pe tronsonul judeţean al DN 1, în vama Borş, pe sensul de intrare în ţară, totodată urmând să fie mutat cântarul pentru TIR-uri de la Borş într-o altă locaţie.

Acesta a mai precizat că în acest an va fi finalizată şi cea mai mare investiţie din Regională Nord-Vest ce va avea loc pe DN 76, tronsonul Oradea-Beiuş şi până la ieşirea din judeţ la Vârfuri, o lucrare începută în urmă cu aproape 20 de ani şi pentru care s-au semnat contracte în valoare totală de 161,8 milioane de lei.

„Împreună cu colegii de la Regională Cluj ne propunem să finalizăm în acest an drumul până la Vârfuri, pe cele trei tronsoane, fiind angajată toată lucrarea cu trei companii. Există capacitate de a închide lucrarea până în toamnă. Acum se lucrează la exproprieri pe centură oraşului Ştei care sperăm că în câteva zile vor fi gata şi se mai lucrează la exproprieri pe centură Aleşd Nord”, a precizat prefectul.

În context, directorul (DRDP) Cluj, Eugen Cecan, a adăugat că până la sfârşitul lunii august vor fi finalizate respectivele sectoare de drum.

„DN 76 este lucrarea la care am albit alături de dumneavoastră. Mandatul meu este că, până la sfârşitul lunii august, să terminăm aceste sectoare de drum. Suma totală alocată este de 161.802.825 lei, este cea mai mare valoare de investiţii de pe Regională Cluj şi era şi normal”, a subliniat Cecan.

Directorul Cecan a mai anunţat că în cursul anului va fi construit un sens giratoriu pe centură municipiului Oradea şi că vor fi turnate covoare asfaltice, el amintind şi lucrările deja începute la centurile oraşelor Ştei şi Aleşd.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata