Investiţiile în parcurile eoliene din Dobrogea se vor ridica la 4 miliarde euro

Investitiile in parcurile eoliene din zona Dobrogea se vor ridica la 4 miliarde euro, in urmatorii 3 ani, potrivit declaratiilor deputatului in Comisia de Buget Finante si Banci a Camerei Deputatilor, Gheorghe Dragomir, arata un comunicat al Forum Invest.

Companiile care vor dezvolta proiecte de energie eoliana sunt Eolica, CEZ, Enel, Energias de Portugal, Iberdrola. Deputatul a afirmat ca România trebuie sa renunte la “independenta energetica”.
“Este vorba de ceva mult mai important si anume gasirea unor solutii pentru a scapa de dependenta fata de o singura sursa de energie. De aceea, trebuie sa ne orientam cât mai rapid spre zona green energy”, a precizat acesta.

Potrivit sursei citate, pentru ca investitiile in parcurile eoliene sunt foarte costisitoare in acest moment, România trebuie sa se axeze si pe alte zone, cum este compensarea energetica. “Este vorba de diferenta de energie produsa pe timpul noptii si cea produsa ziua. Este cazul centralelor pe gaze si a microcentralelor care acumuleaza energie noaptea. Energia produsa peste noapte poate fi stocata si folosita ziua in compensare, facându-se mari economii”, a mentionat Dragomir.

Totodata, România are o mare oportunitate sa devina lider pe zona energetica in Balcani, spune Dragomir in interviul acordat Forum Invest.
“O putem lua inaintea altor state si sa construim mai repede un cablu submarin care sa faca legatura intre tara noastra si Turcia, prin care sa transportam energie, in special nucleara. Acest lucru este posibil in conditiile in care Turcia este un mare importator de resurse de energie si are nevoie acum de aceste resurse, nu peste zece ani”, spune Gheorghe Dragomir.

Forum Invest a initiat o serie de dialoguri cu reprezentanti ai mediului de afaceri si detinatori de actiuni in domeniul energetic, pentru a identifica principalele probleme ale jucatorilor din sector si ale pietei regionale de profil. Forum Invest va organiza cea de a patra editie a Forumului International “Energy in Central & Eastern Europe” in perioada 2-4 noiembrie 2009, la Bucuresti.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata