Investitorii nu mai au încredere în România

În România, noile măsuri de austeritate vor împinge ţara într-o nouă contracţie economică în acest an. Părerea investitorilor despre mediul de afaceri s-a deteriorat pentru prima dată în acest an.

Analistul economic Laurian Lungu consideră că lipsa de predictibilitate a dus la neîncrederea investitorilor în mediul de afaceri.

Nu poţi schimba legile de pe o zi pe alta, după bunul plac. Trebuie să ai o oarecare predictibilitate, pentru că decizia de a investi într-o ţară nu se ia pe loc”, susţine specialistul. Lungu spune că Guvernul trebuie să aplice nişte politici economice coerente, însă credibilitatea executivului este o „bubă” atunci când vine vorba de încrederea investitorilor.

Dacă Guvernul Boc aplică strategia FMI pe termen scurt, ar avea şansa să-şi recapete încrederea investitorilo, comentează Adevărul.

„Este greu pentru actualul Guvern, dar nu imposibil, să recapete încrederea celor care investesc în România. Cert este că până acum n-am sesizat niciun element de redresare”, conchide Laurian Lungu.

Indicele încrederii oamenilor de afaceri în economie a scăzut în România la 11 puncte în luna iulie, de la 18 puncte în aprilie, potrivit rezultatelor sondajului Reuters şi OeKB Austria.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata