Ioan Mircea Paşcu a fost ales coordonatorul pentru securitate şi apărare al grupului S&D

Europarlamentarul social-democrat Ioan Mircea Pașcu a fost ales marți, la Strasbourg, coordonatorul grupului S&D pentru securitate și apărare, informează un comunicat transmis miercuri.

Europarlamentarul PSD va participa în această calitate la definirea poziției grupului S&D pe toate problemele privind politica externă precum și cele din domeniul securității și apărării. Ioan Mircea Pașcu va participa direct și la luarea deciziilor în cadrul SEDE (Subcomisia pentru securitate și apărare), a precizat sursa citată.

„Având în vedere că amenințările de securitate tind să devină din ce în ce mai complexe și să se apropie și mai mult de Uniunea Europeană, cred că trebuie să acordăm atenția cuvenită politicii noastre comune de securitate și apărare. Voi contribui la realizarea acestui obiectiv împreună și solidar cu europarlamentarii S&D, membri în Comisia pentru afaceri externe (AFET) și în SEDE”, a declarat Ioan Mircea Pașcu în cadrul reuniunii.

El a adăugat că prioritățile sale includ promovarea agendei S&D în domeniul securității și apărării, o alocare justă și corectă a rapoartelor și timpului de intervenție în reuniunile plenare, pentru colegii, promovarea necesității unei noi strategii de securitate a Uniunii Europene, promovarea cooperării dintre UE și NATO.

„Voi fi o voce puternică, bazată pe o experiență solidă, în favoarea politicii comune de securitate și apărare a Uniunii Europene, în toate dezbaterile la care voi participa”, a concluzionat noul coordonator pentru securitate și apărare al grupului S&D. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata