Ioan Niculae, proprietarul Interagro, anunţă că-şi mută afacerile în Bulgaria

– Ioan Niculae, proprietarul Interagro: Vreau să-mi mut din septembrie sediul social al companiei Interagro în Bulgaria. Până atunci toată legislaţia va fi tradusă în bulgară şi vom căuta un sediu. Prefer să dau 10% cotă unică şi să plătesc impozitele statului bulgar şi aici să dau doar impozitul pe teren şi clădiri. M-am săturat de măsurile luate de Guvern…

Omul de afaceri acuză statul de incompetenţă, de haos şi diletantism, dar şi de agresiune din partea serviciilor secrete: „M-am săturat de măsurile luate de Guvern, dar şi de agresiunea fantastică a serviciilor secrete împotriva oamenilor de afaceri. Nu mai vreau să fiu ascultat la orice oră din zi şi din noapte doar pentru că sunt antreprenor român”, a declarat Ioan Niculae, proprietarul Interagro, companie aflată în top 3 cele mai mari companii cu capital privat românesc în funcţie de cifra de afaceri.

Oamenii de afaceri sunt descumpăniţi în faţa avalanşei de propuneri lansate de autorităţi aproape zilnic şi care vizează în special segmentul de fiscalitate, iar unii dintre ei se gândesc să-şi ducă afacerile în Bulgaria pentru a scăpa de „bâlbâiala politică”, scrie Ziarul Financiar.

„Bâlbâielile lamentabile ale autorităţilor denotă o pierdere a autorităţii statului. Lansarea de dezbateri publice fără sfârşit pe subiecte haotice (colectare bonuri fiscale, impozit progresiv, creştere/scădere TVA) cu punctarea ocazională a unor măsuri concrete în contradicţie totală cu pilonii principali care ne-ar putea salva, şi anume restabilirea încrederii populaţiei în viitor şi creşterea consumului, par doar un vis”, a declarat Cristian Cornea, director general al filialei locale Can-Pack, producător de ambalaje din aluminiu.


Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    PANA IN 1989 A FACUT AVERE DOMNUL DIN MUNCA CINSTITA SI CU FRICA LEGI 18, S-AU DUPA CE A STIUT CUM SE PROCEDEAZA CU AVUTIA NATIONALA SI A PUS MANA PE GRATIS PE AVERE DE MILIOANE DE EURO CA SI ALTI BOGATI TARI.NU STIAM CA DIN GENERATI DOMNUL SI ALTI ERAU SUPERBOGATI.NORMAL ACELE AVERI NECINSTITE AR TREBUI INPOZITATE SI PE URMA SA MERAGA IN BULGARIA.DAR LA NOI NUMAI BOGATI AU VOIE SA TRAIASCA, RESTUL GENOCIDUL.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata