Ioan Vulpescu, propus ministru al Culturii (fişă biografică)

La 14 decembrie 2014, premierul Victor Ponta l-a propus pe Ioan Vulpescu pentru ocuparea portofoliului de ministru al Culturii.

Ioan Vulpescu s-a născut la 17 iunie 1976. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, urmată de un master în Doctrină și Cultură. Și-a susținut doctoratul în Filosofie.

În perioada 2000-2004, a fost expert la Departamentul de Cultură — Culte din cadrul Administrației Prezidențiale. Din 2004, a fost consilierul fostului președinte Ion Iliescu, în prezent președinte de onoare al PSD. A fost secretar executiv al PSD, desemnat cu strategiile politice. În septembrie 2012, a fost numit, de către premierul Victor Ponta, membru al consiliului de conducere al ICR, fiind revocat din funcție la 28 ianuarie 2013, după câștigarea unui mandat de deputat în Parlamentul României.

În urma alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012, a obținut un mandat de deputat, fiind ales în circumscripția electorală nr. 42 București, colegiul uninominal nr. 13. Membru al Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă a Camerei Deputaților, Ioan Vulpescu a fost ales, în cadrul Comisiei de Cultură a APCEMN, desfășurată la Tbilisi, Georgia, în decembrie 2013, președinte al Comisiei pentru cultură, educație și probleme sociale a Adunării Parlamentare de Cooperare Economică a Mării Negre.

În septembrie 2012, Ioan Vulpescu și-a lansat cartea „Din țara în care stânga e Cârțu și dreapta e Lăcătuș”, care cuprinde eseuri și cronici sportive. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata