Iohannis a avizat cererea de urmărire penală a fostului ministru comunist George Homoştean

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi, 21 ianuarie, ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a lui George Homoştean, fost ministru de Interne în perioada 4 septembrie 1978 – 3 octombrie 1987.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, avizul a fost dat, având în vedere solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 109 alin. (2) din Constituţia României, republicată, ale art. 12 şi ale art. 18 din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere Decizia Curţii Constituţionale 270/2008.

„Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri”, precizează sursa citată.

Procurorul general Tiberiu Niţu a solicitat preşedintelui României formularea cererii de urmărire penală a lui George Homoştean, fost ministru de Interne în perioada 1978 — 1987, pentru complicitate la infracţiuni contra umanităţii în cazul morţii disidentului Gheorghe Ursu, a anunţat marţi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata