Iohannis anunță că vrea guvern de tranziție, după ce va trece moțiunea de cenzură în Parlament

Președintele Klaus Iohannis a declarat că își dorește foarte mult ca moțiunea de cenzură ce va fi votată, joi, în plenul reunit al Legislativului să aibă succes și apoi să existe un guvern care să asigure o tranziție ordonată și serioasă până la alegerile parlamentare de anul viitor.

„Ne pregătim pentru alegerile prezidențiale și dacă citesc bine entuziasmul vostru șansele noastre sunt mari. După care trebuie să mai câștigăm localele și parlamentarele și atunci putem împreună să începem să punem România pe picioare. Atunci începe reconstrucția României. Foarte mulți se întreabă când începem? Începem prima fază mâine, după ce cade Guvernul Dăncilă. Vreau să fiu foarte clar, ca să nu încapă îndoială și să nu capete glas cârcotașii, e plin de ei peste tot și acolo și acolo, adică și în stânga și în dreapta. Nu vă faceți iluzii. Eu îmi doresc foarte mult ca mâine în Parlament moțiunea să fie încununată de succes. Acest guvern eșuat, în derută, trebuie să plece acasă, iar voi sunteți cei în jurul cărora se va construi un guvern care asigură o tranziție ordonată, serioasă, până la alegerile parlamentare”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri, la Adunarea Regională a organizațiilor PNL București – Ilfov din Capitală..

Șeful statului a adăugat că din cauza PSD România nu a putut să se dezvolte.

„Cum am putut noi românii să ajungem în această situație extrem de neplăcută și ca să fim sinceri și neașteptată? Cum am putut noi să ajungem să fim conduși de acest PSD deraiat, debusolat și să avem un guvern care face atâta rău României? Dragii mei, PSD-ul a condus marea majoritate a anilor din ultimii 30 de ani, dar ce și-au permis în ultimii 3 ani e nemaivăzut și nemaiauzit. PSD în realitate e principala piedică în dezvoltarea României. PSD-ul a ajuns la putere după alegeri, fiindcă lumea nu s-a dus și dacă vrem să fim foarte sinceri, poate și noi puteam să lucrăm mai mult, să fim mai activi, mai convingători și să îi ducem pe români la vot în decembrie 2016. Poate de data aceasta reușim mai mult, fiindcă ne-am săturat toți de acest PSD, penru că au promis marea cu sarea românilor și când au ajuns la putere au umplut cu funcții persoane incompetente”, a conchis Iohannis.

Moțiunea de cenzură va fi dezbătută și votată, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului de joi, de la ora 10.00. Ludovic Orban a anunțat că votul va începe de la ora 13.00.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata