Iohannis: Cei care ați votat pentru Guvernul Orban, ați făcut un lucru înțelept

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, la ceremonia de depunere a jurământului Cabinetului Orban, că se termină guvernarea toxică pesedistă care a durat 3 ani și felicită parlamentarii care au votat noul guvern, indiferent de partid.

„Astăzi ați reușit din nou să convingeți partidele din opoziție și alți parlamentari să voteze pentru Guvernul Ludovic Orban. Este o realizarea foarte mare. Vreau să subliniez că ce s-a întâmplat azi aici e un exercițiu autentic democratic. Un guvern a fost înlăturat prin majoritatea din Parlament, un nou Guvern a fost învestit prin majoritatea parlamentară. Vreau să îi felicit și pe ceilalți parlamentari care au votat alături de PNL. Sunt parlamentari din USR, PMP, ALDE, UDMR, de la minorități, din Pro România, neafiliați și unii chiar din PSD. Dvs toți care ați votat pentru învestirea Guvernului Orban ați făcut un lucru foarte înțelept, ați înțeles că lăsați deoparte micul, meschinul aranjament politic, într-un moment în care România a fost în criză guvernamentală. Felicități și aprecieri din partea mea pentru toți cei care au votat astăzi pentru învestirea Guvernului Orban”, a spus Klaus Iohannis.

„Se termină astfel guvernarea pesedistă care în diferite variante a durat aproape 3 ani de zile. Guverne toxice pentru România care au stricat foarte multe proiecte și abordări ale României. E foarte bine că această etapă s-a terminat astăzi și avem șansa să avem un Guvern car va primi sper suficient sprijin în Parlament să înceapă reconstrucțiaȚ, a completat președintele.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata