Iohannis: Cred că unul dintre obiectivele majore ale sistemului judiciar este ridicarea MCV

26

Președintele Klaus Iohannis a susținut, marți, 6 inauarie, la ședința Consiliului Superior al Magistraturii, că este timpul că România să fie evaluată cu obiectivitate, iar unul dintre obiectivele majore ale sistemului judiciar în 2015 ar trebui să fie ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare.

”2015 este anul al 8-lea în care România se află sub MCV. De-a lungul timpul a fost un instrument util. MCV a generat exemplu de bune practici. (…) Au fost opt ani în care sistemul judiciar a realizat progrese majore. (…) În ultimii ani, raportul MCV a constatat progrese importante și cred că este timpul pentru o schimbare. Astăzi (…) declar cu responsabilitate că a venit momentul (…) ca România să fie evaluată cu obiectivitatea pe care o merită și să se constate că acele condiționalități au fost îndeplinite (…). Cred că unul dintre obiectivele majore ale sistemului judiciar este ridicarea MCV”, a adăugat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis participă marți la ședința plenului CSM în care va fi aleasă noua conducere a instituției pe 2015. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News