Iohannis: Cultura are nevoie de reformă, nu de reformită, de decizie, nu de impunere a deciziilor

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri, 4 mai, că domeniul culturii are nevoie de reformă şi nu de reformită, punctând că pe bună dreptate în acest caz există o inflamare în spaţiul public.

„Preluaţi portofoliul într-o perioadă foarte dificilă, când există, şi pe bună dreptate trebuie să recunoaştem, o inflamare în spaţiul public în legătură cu ce se întâmplă în domeniul de care se ocupă Ministerul Culturii. Există aşteptări mari, instituţiile de cultură româneşti au nevoie de cineva care, cu fermitate, dar şi cu foarte multă înţelegere şi cu simţul a ce trebuie făcut şi ce poate să fie făcut, să vină să conducă acest minister. Vă doresc să reuşiţi cu multă energie, dar şi cu mult tact, cu multă aplecare şi cu multă indulgenţă unde este nevoie să rezolvaţi multiplele probleme care vă aşteaptă”, i-a transmis şeful statului noului ministru al Culturii, Corina Șuteu.

Preşedintele a subliniat că situaţia de la Operă trebuie rezolvată, dar că aceasta este doar una din situaţiile unde este nevoie de cineva la conducerea ministerului, care cunoaşte profund cultura românească, instituţiile de cultură româneşti.

„Cred că domeniul de care se ocupă Ministerul Culturii, care este o parte din cultura românească, are nevoie de reformă, nu de reformită, are nevoie de decizie, dar nu de impunere a deciziilor şi vă doresc să reuşiţi să schimbaţi lucrurile în sensurile aşteptate de artişti, public, dar şi de specialiştii din domeniu. Complicată ecuaţie. Vă doresc mult succes!”, a conchis Iohannis.

Corina Șuteu a depus miercuri jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Culturii, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata