Iohannis: Este important de evitat ceva similar cu războiul rece; nu am avut, încă, un contact cu preşedintele Putin

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, 2 iulie, referindu-se la necesitatea dialogului cu Federația Rusă, că „este important de evitat ceva similar cu războiul rece” și a precizat că nu a discutat, până la acest moment, cu președintele rus, Vladimir Putin.

„Dialogul este întotdeauna important și împreună cu partenerii, atât din UE, cât și NATO, încercăm să evităm o situație în care animozitățile ar escalada în relația cu Federația Rusă. Este important de evitat ceva similar cu războiul rece și este, în același timp, important de găsit căi pentru continuarea unui dialog. România este exact pe aceeași lungime de undă ca și NATO și UE. În această etapă, România participă la aceste eforturi împreună cu partenerii din UE și NATO”, a spus Iohannis, la Cotroceni, după întrevederea cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, întrebat fiind dacă a avut, de la preluarea mandatului, o discuție cu președintele rus, Vladimir Putin.

El a subliniat că încă nu a discutat cu președintele rus.

„Eu personal nu am avut, încă, un contact cu președintele Putin”, a afirmat Iohannis. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata