Iohannis: Îmi doresc ca regele Mihai să aibă puterea să treacă peste aceste momente dificile

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că a primit cu îngrijorare vestea deteriorării stării de sănătate a regelui Mihai şi îşi exprimă speranţa că acesta va trece peste momentele dificile, iar familia regală va rămâne şi în viitor acelaşi reper de speranţă şi solidaritate.

Am primit cu îngrijorare vestea deteriorării stării de sănătate a Majestăţii Sale Regelui Mihai. Îmi doresc ca regele să aibă puterea să treacă peste aceste momente dificile şi îmi exprim nădejdea că familia regală va rămâne şi pe viitor acelaşi reper deosebit de speranţă şi solidaritate”, a scris miercuri Iohannis pe Facebook.

El a subliniat că este „important ca, mai ales în aceste clipe grele, să nu uităm exemplul vrednic de curaj şi dăruire pus în slujba naţiunii de către regele Mihai încă din 1927”.

Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a regelui Mihai I, care a fost supus recent unei operaţii chirurgicale, suveranul afirmând, într-un mesaj făcut public miercuri, că este sigur că fiica sa „Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa” de a-l reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile sale publice.

„În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care Familia şi Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei şi a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei„, a transmis regele Mihai I.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citiţi şi:

Regele Mihai I: Sunt sigur că fiica mea, Margareta, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata