Iohannis: În 2016, unii au crezut minciunile PSD. Abia aștept să treacă moțiunea, să scăpăm de PSD

Presedintele Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite, Miroslav Lajcak (nu este in imagine), si presedintele Klaus Iohannis , sustin o conferinta de presa comuna dupa convorbirile oficiale avute la Palatul Cotroceni din Bucuresti, marti, 19 iunie 2018. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Cluj-Napoca, că abia așteaptă să treacă moțiunea, „să scăpăm de PSD”. El a spus că în ultimii ani românii și-au pierdut încrederea în clasa politică și în instituții, ceea ce înseamnă „o reală catastofă națională”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Cluj-Napoca, unde a participat la Adunarea Regională a organizațiilor PNL din Nord-Vest, că abia așteaptă să treacă moțiunea.

„Am reușit împreună cu voi și împreună cu românii și e bine că am reușit și vă spun – abia aștept să treacă moțiunea, să scăpăm de PSD. Ce trebuie făcut după ce scăpăm de acest guvern eșuat? Foarte, foarte multe lucruri. Noi împreună știm ce trebuie făcut, știm cum trebuie făcut. Avem nevoie de investiții, de oameni competenți în administrație, o legislatie care încurajează antreprenorii și nu inhibă, avem nevoie de o educație de calitate, de un sistem de sănătate care funcționează cu pacientul în centru, avem nevoie de o guvernare performantă pentru români și România și o astfel de guvernare poate să o livreze PNL. Așadar, dragii mei, fiți pregătiți momentul vine. Voi trebuie să vă apucați de o guvernare serioasă, dar pe lângă asta trebuie să recâștigăm încrederea românilor”, a spus Klaus Iohannis în fața liberalilor.

El a mai declarat că în ultimii ani românii și-au pierdut încrederea în clasa politică.

„În ultimii ani românii au fost atât de dezamăgiți, încât mulți dintre ei cred că în România nu umai sunt politicieni serioși. Mulți dintre români și-au pierdut încrederea în clasa politică și că în România se poate face ceva. Asta se numește o reală catastrofă națională. În afară de o bună guvernare trebuie să recâștigăm încrederea românilor. Încrederea în justiție, în sănătate, în administrație. Trebuie să reconstruim România și o vom face împreună”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele a criticat actuala guvernare și a spus că în 2016 unii români nu s-au dus la vot, iar alții au crezut minciunile PSD.

„Să vedem cum am ajuns aici și unde stăm. Stăm foarte prost. În decembrie 2016, românii au considerat că e bine și nu e bine să meargă la vot. Unii s-au dus și alții nu. Cei care s-au dus în bună parte au crezut minciunile PSD, care promisese că va curge numai lapte și miere. Dar, ghinion!, cum a spus unul, nu a fost așa. Au început să curgă atacuri la justiție, la mediul privat, să ocupe pesediștii toate pozițiile cheie din marile sisteme publice cu oameni din partid. Și dacă ar fi fost competenți, poate ar fi fost o chestiune care s-ar fi putut dezbate politic, dar majoritatea sunt doar slugarnici. Și așa am ajuns foarte prost. Și-au dat singuri jos guverne, și-au dat cu stângu-n dreptul. Calitatea guvernării nu s-a îmbunătățit. S-a mers din rău în mai rău”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata