Iohannis: Marea Neagră trebuie să constituie o zonă de importanţă strategică

Marea Neagră trebuie să constituie o zonă de importanţă strategică, a declarat vineri, 12 feruarie, la Munchen, preşedintele Klaus Iohannis.

„Fiindcă mă găsesc aici, la Munchen, pentru a participa la Conferinţa de securitate, am prezentat abordarea noastră pe care o voi relua şi în cadrul alocuţiunii pe care o voi avea la Conferinţa de securitate, şi anume importanţa flancului estic pentru NATO — flancul estic unde România joacă un rol important şi doreşte să joace un rol important în securizarea zonei. De asemenea, am atras atenţia asupra importanţei Mării Negre şi a regiunii Mării Negre, care nu este importantă doar pentru noi, şi trebuie să fie importantă pentru întreaga regiune şi pentru NATO, trebuie să constituie o zonă de importanţă strategică”, a spus Iohannis, după întrevederea cu premierul landului bavarez, Horst Seehofer, cu care a susţinut o declaraţie comună de presă.

El a precizat că o „temă foarte grea” pe care a discutat-o cu oficialul bavarez a fost criza migraţiei, apreciind că aceasta „loveşte Bavaria mult mai mult decât România”.

„Am reiterat cu această ocazie opinia noastră: ‘Noi dorim să fim solidari, parte din soluţie, şi nu dorim să complicăm problema’. Pe de altă parte, am reiterat că este foarte importantă consolidarea graniţelor externe ale UE şi este foarte important ca acest flux de imigranţi să fie mult mai bine reglementat”, a afirmat şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează începând de miercuri o vizită de lucru în Germania. El s-a întâlnit joi cu preşedintele Parlamentului Bavariei, Barbara Stamm. Începând de vineri şeful statului participă la Conferinţa de securitate de la Munchen, care se desfăşoară până duminică. Preşedintele Iohannis va fi vorbitor principal sâmbătă la panelul despre viitorul NATO. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata