Iohannis: Nu pot să accept ideea că Guvernul adoptă în solidar o decizie, apoi premierul revine asupra ei

Președintele Klaus Iohannis susține că modalitatea de corelare a sistemului de salarizare revine în sarcina Guvernului, punctând că nu poate să accepte ideea că un Guvern adoptă în mod solidar o anumită decizie, iar apoi prim-ministrul își propune să revină asupra ei.

„Înțeleg și reacția oamenilor care așteaptă performanță din partea demnitarilor, după cum cred că o asemenea măsură trebuie în timp corelată cu reașezarea întregului sistem de salarizare. În rest, în ceea ce privește modalitățile de realizare a acestui principiu, ele revin în sarcina Guvernului și Parlamentului. Nu pot să accept însă ideea că un Guvern adoptă în mod solidar o anumită decizie, iar apoi prim-ministrul își propune să revină asupra ei. Aceasta ar fi o lipsă de coerență a actului guvernamental, care pune sub semnul întrebării dacă România mai are sau nu Guvern funcțional”, a scris vineri Iohannis pe Facebook.

El subliniază că, în ceea ce privește salarizarea demnitarilor, a discutat de mai multe ori în ultimele luni cu premierul pe această temă, la inițiativa acestuia.

„Subscriu ideii că remunerația demnitarilor trebuie să reflecte importanța lor în stat și că nu e posibil ca un ministru să aibă venituri mai mici decât proprii subordonați. Aceasta este o chestiune de principiu”, adaugă șeful statului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata