Iohannis: Pesediștii au încercat să se răzbune pe români, fizic, în 10 august. Nu au reușit

Președintele Klaus Iohannis a declarat că PSD a vrut să se răzbune fizic pe români, anul trecut, pe 10 august, însă nu au reușit deoarece românii au participat la alegerile europarlamentare din 26 mai și nu au votat cu social-democrații.

„Și pesediștii chiar au încercat să se răzbune pe români. Fizic, nu la figurat, la propriu. Vă amintiți într-o zi de august, în 10 august, români pașnici, cu familii, cu copii, s-au dus în Piața Victoriei să își strige nemulțumirea. Și au fost întâmpinați de jandarmi echipați pentru război urban și au tratați cu bâte și cu gaze lacrimogene. Și pesediștii au spus că nu ei, că ei au fost plecați în provincie. Așa au încercat pesediștii să înăbușe nemulțumirile românilor. N-au reușit. Românii le-au arătat-o! În 26 mai, românii nu au mai stat acasă, s-au dus la vot și a câștigat PNL”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, la la Adunarea Regională a organizațiilor PNL București – Ilfov din Capitală.

Șeful statului a adăugat că își dorește ca PNL să câștige toate alegerile care urmează, cele prezidențiale din acest an și cele locale și parlamentare din 2020.

„Acum, dragii mei, haideți să ne mobilizăm, și pentru prezidențiale, și pentru locale, și pentru parlamentare. Și vă spun ceva. Eu îmi doresc foarte mult ca toate aceste alegeri să le câștigăm împreună! Împreună pentru o Românie Normală! Pentru o Românie Normală, dragii mei, cu instituții care pun în centrul preocupării cetățeanul, nu invers. Pentru o justiție dreaptă, pentru o educație performantă, pentru un sistem de sănătate care pune pacientul în centru. Pentru autostrăzi, pentru spitale noi, pentru școli noi, pentru respectul pentru români, pentru o Românie Normală. Este prea mult ce îmi doresc eu pentru românii mei, pentru țara mea? Este România Normală prea mult? Și vă spun: nu!”, a conchis președintele Iohannis.

Protestul din 10 august 2018, organizat în Piața Victoriei a fost soldat cu zeci de răniți (jandarmi și protestatari), fiind deschise dosare penale, atât pe numele forțelor de ordine, cât și pe cel al unor manifestanți violenți (acuzați de ultraj).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata