Iohannis: PSD este cauza principală pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la o acțiune electorală în județul Dâmbovița, că România nu a evoluat din cauza PSD și că îndepărtarea social-democraților de la putere echivalează cu sfârșitul perioadei de tranziție post-decembristă.

”Vedem că abia acum (la 30 de ani de la Revoluție – n.r.) începem să scăpăm de comunism și vedem că, de fapt, ce ne-a ținut în urmă, ce ne-a ținut ca și cum am fi avut o piatră de moară legată de gât este PSD. PSD este cauza principală pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult, nu s-a dezvoltat mai bine, dar avem acum speranță. Avem speranță să schimbăm lucrurile. Această schimbare trebuie să fie una profundă, această schimbare trebui să ducă la sfârșitul perioadei de tranziție. Nu putem noi, românii, să rămânem ancorați într-o veșnică tranziție. Trebuie să începem să pășim pe calea cea dreaptă. Ori asta se poate numai dacă îndepărtăm PSD de la putere pentru o perioadă lungă de timp. Altfel, schimbarea nu se va produce”, a declarat la Târgoviște Klaus Iohannis.

El a mai spus că lipsa autostrăzilor este cauzată de ”catastrofei administrative pesediste”.

”Ne uităm în jur când rudelor sau prietenilor noștri nu le merge prea bine și ne întrebăm unde sunt spitalele moderne pe care ni le dorim și la care am visat, de ce nu le avem. Păi din cauza guvernării eșuate pesediste”, a adăugat șeful statului.

El a mai afirmat că vrea să coordoneze munca de reconstrucție în România.

”Îmi doresc să terminăm cu aceste discuții contraproductive între cele două părți ale executivuluipreședinte și guvern. Ne dorim și, recunosc, îmi doresc un guvern cu care putem să lucrăm împreună, un guvern cu care, după atâția ani, ne apucăm de treabă pentru români. Este foarte, foarte mult de lucru. Trebuie să reconstruim marile sisteme ale României. Trebuie să refacem justiția și să reluăm lupta anticorupție. Trebuie să transformăm economia României într-o economie sustenabilă. Trebuie să facem școlile sigure pentru elevi și pentru profesori. Trebuie să construim acele spitale pe care le-am promis. Trebuie să garantăm pensionarilor pensiile. Trebuie să dezvoltăm infrastructura pe care am mai promis-o și au mai promis-o și alții”, a mai spus Iohannis.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata