Iohannis: Suntem cu toţii responsabili ca România să devină societatea pentru care oamenii au murit în urmă cu 26 de ani

Președintele Klaus Iohannis afirmă că sacrificiul celor care au murit la Revoluție este temelia României democratice și că „suntem cu toții responsabili ca România să devină acea societate pentru care oamenii au murit în urmă cu 26 de ani”.

 „‘Vom lupta și vom fi liberi!’ nu a fost o simplă lozincă, izvorâtă din revolta față de dictatura comunistă. Jertfa celor care, în decembrie 1989, au făcut sacrificiul suprem este temelia unei Românii democratice, o Românie a valorilor occidentale și a respectării drepturilor fundamentale. Acest sacrificiu nu trebuie uitat niciodată, iar noi suntem cu toții responsabili ca România să devină acea societate pentru care oamenii au murit în urmă cu 26 de ani”, a scris șeful statului, luni, pe pagina sa de Facebook.

Președintele a depus, luni, un buchet de flori la Memorialul renașterii din Piața Revoluției. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata