Iohannis: Votul în cazul Vosganian arată că nu s-a înţeles încă necesitatea schimbării

Președintele Klaus Iohannis a scris joi, 12 februarie, pe Facebook că se aștepta ca senatorii să voteze pentru încuviințarea cererii de urmărire penală în cazul lui Varujan Vosganian și a apreciat că votul din Senat arată că nu s-a înțeles nevoia schimbării în favoarea căreia el s-a pronunțat în mai multe rânduri.

„Mă așteptam ca Senatul să încuviințeze cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arată că nu s-a înțeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât și în recentul discurs ținut în plenul Parlamentului”, a susținut șeful statului.

În opinia președintelui, „în fața justiției nu există decât o singură măsură: respectul față de lege, indiferent de persoană sau funcție”.

Senatorii au respins joi solicitarea procurorului general, Tiberiu Nițu, de încuviințare a începerii urmăririi penale față de senatorul Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, în dosarul Romgaz. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Sevar spune

    Da, poate fi și așa. Dar se poate la fel de bine ca d-l Iohannes să nu fi înțeles semnificația votului. În primul rând între cele două voturi pe această temă n-au fost aduse nici un fel de date noi care să justifice schimbarea opiniei celor care au votat. În al doilea rând nici Constituția și nici alte acte normative nu s-au schimbat ca să justifice o nouă abordare a temei. În al treilea rând nu este permis să transformăm votul din forul legislativ într-o formalitate la comandă, doar ca să dea bine la Înalta Poartă, oricare ar fi aceasta. Treaba asta ar fi bine s-o priceapă și liderii celor două partide ”mari”. Și d-l Nițu ar fi fost indicat să prezinte cererea cu ceva elemente în plus, dacă nu de altceva, măcar din respect pentru forul legisltiv – exponentul voinței electoratului. Înțeleg iritarea sau chiar ieșirea nervoasă a d-lui Iohnnes, dar ar fi bine să nu mai încerce să-i spună forului legislativ – prima putere într-un stat democratic – ce trebuie să facă!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata