Ion Cristoiu: Un punct care lipsește din Programul scris al candidatului Klaus Iohannis

Jurnalistul Ion Cristoiu critică, într-un editorial publicat pe blogul său, vizita președintelui Klaus Iohannis la inaugurarea stației de Gaze Naturale Podișor din județul Giurgiu, precizând că șeful statului „a simțit nevoia să i se arate drumul de oameni indicatori”.

Redăm integral editorialul postat pe cristoiublog.ro”>www.cristoiublog.ro

„Fotografia de mai sus a fost arătată românilor doar la o singură emisiune tv și aceea departe de prim time, unde se fudulesc seareă de seară cei despre care Bogdan Chiriac spunea că Sînt din Liga Mare a șmenurilor.
Zadarnic o vor căuta cititorii și telespectatorii pe alte site-uri, ziare și mici ecrane TV.
Pentru restul presei, ea nu există.
Ar fi existat, desigur și nu oricum, ci însoțită de lătrături de maidanez și stuchituri de mîțe dacă ea s-ar fi referit la orice alt om public decît Klaus Iohannis. Cum ea trimite la o manifestare, o acțiune, cum ar spune, curbîndu-și șira spinării, Ludovic Orban, organizată pentru Klaus Iohannis, mai precis organizată în așa fel încît Klaus Iohannis să participe fără a fi trezit din somn ( inaugurarea stației de Gaze Naturale Podișor din județul Giurgiu), poza a fost trecută cu vederea de toate instituțiile de presă din România campaniei electorale, constituite în Cartelul Pro- Iohannis.
Participarea președintelui Klaus Iohannis la inaugurarea stației de Gaze Naturale Podișor din județul Giurgiu
Așa sună, pompos, pe site-ul de la Cotroceni titlul acțiunii. În realitate, e vorba de o banală operațiune însă mult dragă ștabilor:
Tăierea de panglici.
Amintindu-i-se că e, totuși, în campanie și pute prea tare dacă nu face nimic, Klaus Iohannis a tăiat o panglică. Deși locul acțiunii e un șantier, Klaus Iohannis nu poartă cască, deși e obligatorie în astfel de împrejurări. Venit la fața locului înaintea Obiectivului, SPP-iștii lui Pahonțu nici n-au vrut să audă de cască de protecție în cazul Înaltului Oaspete. Și pentru că el n-a vrut, nici celorlați nu li s-a cerut să poarte cască.
Podișor e un loc din România și nu din imensitatea deșertului saharian. Orice om normal poate ajunge la Podișor cu mașina.
Nu însă și Klaus Iohannis. Deși beneficiază de serviciile lui Pahonțu, deținător de GPS pînă și în epoleți , Klaus Iohannis a simțit nevoia să i se arate drumul de oameni indicatori, precum cel din imagine.
Față de acest moment, rar întîlnit chiar și în țările africane, unde președintele e și șef de trib, tribul fiind Statul, îmi permit să observ:
1. Pe vremuri, cînd Împăratul sau Regele da să se suie pe cal, din cei aflați în jur, ploconindu-se cît mai convingător, țîșnea cineva, grăbit să nu i-o ia altul înainte și se ghemuia pentru ca Stăpînul să aibă unde să pună piciorul. Iar Împăratul sau Regele, Stăpînul în general, punea cizma pe spinarea ghemuitului, se suia pe cal evitând răscrănarea și o pornea fără să arunce o privire măcar la cel care-i fusese scăunel.
Oamenii indicatori, cetățeni despre care se spune că sînt liberi și mai ales europeni, au fost puși să stea la intersecții, pe ploaie, cu indicatorul în mîini, pentru ca Mercedesul blindat al Președintelui să nu fie obligat să încetinească viteza pentru a se vedea pe unde s-o apuce. Președintele Monarh care e Klaus Iohannis trebuie să treacă prin România ca Făt Frumos pe calul înaripat.
2. Klaus Iohannis va obține un al doilea mandat. Voturile sale sînt sub cheie în softul de la STS. Românii sînt puși deocamdată să fie oameni indicatoare. Nu va trece mult și ei vor fi scăunelul pe care va pune Înalta Talpă domnul președinte. Pentru a se sui în patul conjugal și nu pe cal.
3. Nu știu cum arată Cotroceniul sub Klaus Iohannis. Judecînd după secvențele de la Podișor, la Cotroceni, la intersecțiile culoarelor stau consilierii prezidențiali cu indicatoare în mîini , gen Spre Suafragerie spre Conferința de presă, spre WC. Astfel încît cînd iese din cabinet, Klaus Iohannis să n-ajungă la WC în loc de sala unde se ține conferința de presă.
4. Generalii din instituțiile de forță – singurii care-l votează pe Klaus Iohannis – l-ar putea apăra spunînd că nu el a avut ideea imbecilă de a pune oameni pe post de indicatoare. Nu exclud ca ideea să fi fost a lui Pahonțu de la SPP. Da, dar Klaus Iohannis era obligat să protesteze față de o asemenea incredibilă umilință la care au fost supuși niște cetățeni ai României. Și să-și ceară scuze românilor, pentru această imagine de Ev Mediu în România lui 2019. De ce n-a protestat? Pentru că i s-a părut normal ca EL Însuși, Nemuritorul, Intangibilul să beneficieze de oameni indicatoare pe traseul pe care trece în Mercedesul blindat. Și să-i ceară Guvernului Ludovic Orban, Guvernul Meu Doi, să pună oameni indicatoare pe pămînt și cînd zboară el cu avioanele de lux.
5. Unii ar putea să creadă că insul cu pelerină e Ludovic Orban. Nu e Ludovic Orban, deși ar fi făcut-o cu plăcere și la o adică ar fi fost același de a lungul întregului traseu, astfel încît Klaus Iohannis să dea cu ochi doar de el și să se întrebe:
Nu e cumva premierul desemnat?!
Pe Ludovic Orban îl vedem într-o altă fotografie, una de la inaugurarea șantierului. Ludovic Orban se străduie din răsputeri să arate, exprimîndu-se cu ajutorul întregului corp, uriașa admirație față de felul în care Klaus Iohannis mînuiește foarfeca”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata