Ion Iliescu despre membrii UNPR: Toţi sunt oameni îmbogăţiţi din politică

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat marţi (27 aprilie 2010) că foştii social-democraţi, care se regăsesc în viitoarea formaţiune „Uniunea Naţională pentru Progresul României”, sunt, „după fizionomia lor morală, oameni îmbogăţiţi din politică”.

‘Părăsesc un partid social-democrat, se raliază cu un partid proclamat de dreapta, de guvernare, cochetează cu această guvernare, se pun în slujba unui preşedinte care a schimbat ‘macazul” de la stânga la dreapta (n.r. Traian Băsescu) şi vor pară un partid de stânga. E puţin cam … Dar dacă te uiţi la ei, la fizionomia lor, fizionomia morală, toţi sunt oameni îmbogăţiţi din politică’, a spus Iliescu.

Iliescu a calificat ca fiind cam riscantă „mişcarea UNPR”, întrebat fiind dacă UNPR poate „confisca” sărbătoarea de 1 Mai PSD-ului, pregătind lansarea noului partid chiar de această dată, printr-un miting în Piaţa Revoluţiei.
‘Confiscare nu se poate. Asemenea zile-simbol nu pot fi confiscate de nimeni. Ele rămân cu anumite semnificaţii, dar cred că este o încercare de fals’, a adăugat liderul de onoare al PSD.

La rândul său, preşedintele social-democrat, Victor Ponta, a afirmat că nu este interesat de ceea ce fac cei de la UNPR în zilele de 1 şi 2 mai. În altă ordine de idei, Ponta a precizat, în legătură cu o propunere a prefectului Capitalei pentru o lege de eutanasiere a câinilor vagabonzi, că este ilegal aşa ceva: ‘Din câte ştiu eu există o lege în acest sens, şi nu cred că un prefect poate să ia o decizie împotriva legii’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata