Ion Ștefan pledează pentru intensificarea cooperării cu Japonia privind reducerea riscului seismic

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a pledat joi, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Japoniei, Hitoshi Noda, pentru intensificarea cooperării privind reducerea riscului seismic, dar şi pentru reluarea schimbului de experienţă şi practici referitoare la cultura de securitate privind rezistenţa şi apărarea în faţa dezastrelor.

Potrivit unui comunicat al MDRAP, cei doi oficiali au apreciat relaţii bilaterale excelente dintre cele două ţări, precum şi interesul manifestat în exploatarea importantului potenţial de cooperare dintre Români şi Japonia.

„Am profitat de această întâlnire pentru a transmite Excelenţei Sale interesul nostru pentru intensificarea cooperării în domeniul reducerii riscului seismic. Mi-aş dori să reluăm discuţiile şi schimbul de experienţă şi de bune practici referitoare la cultura de securitate privind rezistenţa şi apărarea în faţa dezastrelor. Ştiu că avem evenimente comune pe această temă, cu participarea ministerelor de resort din statele noastre şi a mediului academic. Vă asigur că voi fi partenerul dumneavoastră de încredere, sens în care îmi exprim întreaga disponibilitate pentru reluarea acestei discuţii şi concretizarea unor proiecte în domenii de interes comun”, a subliniat ministrul Ion Ştefan.

De asemenea, cei doi demnitari au discutat despre eventuale demersuri pentru atragerea investitorilor japonezi în România, manifestându-şi întreaga disponibilitate pentru materializarea unor astfel de iniţiative, a precizat sursa citată.

Sursa foto: b1.ro

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata