Ioniţă (MAE): România condamnă ferm recentele atacuri teroriste şi sprijină lupta anti-teroristă

România condamnă cu fermitate recentele atacuri teroriste și își reiterează sprijinul ferm pentru lupta împotriva terorismului, în toate formele sale, a declarat, joi, secretarul de stat pentru afaceri strategice, Daniel Ioniță, în cadrul unui seminar organizat la Palatul Parlamentului, cu tema „Provocările generate de un răspuns preventiv al justiției penale față de terorism și luptătorii teroriști străini”.

Potrivit unui comunicat de presă remis de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE), Ioniță a prezentat și promovat, totodată, argumentele care stau la baza inițiativei României și Spaniei privind înființarea unei Curți Internaționale împotriva Terorismului.

„În opinia noastră, la baza abordării noastre pentru contracararea și sancționarea terorismului și fenomenului luptătorilor străini ar trebui să rămână nevoia de a proteja și de a întări valorile noastre, respectarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale și promovarea democrației. Parlamentelor le revine un rol esențial în acest sens”, a declarat Daniel Ioniță.

Seminarul a fost organizat de Adunarea Parlamentară a Mediteranei, Oficiul Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate, Uniunea Europeană și Camera Deputaților.

Potrivit MAE, el are drept scop facilitarea schimbului de idei și de bune practici astfel încât să poată fi aplicate în plan național instrumentele internaționale vizând incriminarea și sancționarea penală a persoanelor implicate în acte teroriste sau pregătirea acestora, inclusiv a luptătorilor teroriști străini.

La eveniment au participat reprezentanți ai Parlamentului și Guvernului, Ministerului Afacerilor Externe, Adunării Parlamentare a Mediteranei, Oficiului Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate, Uniunii Europene, ai altor instituții din cadrul Organizației Națiunilor Unite, precum și ai circa 20 de state din lume. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata