Ionuţ Dumitru (RZB): Nu ne aşteaptă vremuri foarte bune

Economistul – şef al Raiffeisen Bank, Ionuţ Dumitru, a apreciat marţi, 20 iulie, că situaţia economică s-ar putea complica în România, iar în sistemul bancar sunt de aşteptat evoluţii dificile.

„Nu ne aşteaptă vremuri foarte bune. Suntem dependenţi de Uniunea Europeană, de ceea ce se întâmplă acolo, iar evoluţiile sunt complicate. Suntem dependenţi de criza fiscal-bugetară, iar la noi este important să fie luate urgent măsurile adecvate. Când celelalte ţări vor ieşi din criză, noi vom trebui să explicăm investitorilor de ce România este încă în criză”, a spus Ionuţ Dumitru.

Acesta a subliniat că sistemul bancar s-a comportat adecvat în situaţia de criză, însă urmează o perioadă dificilă şi pentru băncile comerciale.

„Băncile au făcut faţă cu bine la deteriorarea portofoliilor din cauza crizei, însă vor trebui să găsească soluţii la restructurarea creditelor”, a subliniat Dumitru.

Economistul – şef al Raiffeisen Bank, Ionuţ Dumitru, a participat, marţi, la cea de-a treia ediţie a galei „Bancheri de Top”, unde sunt premiate performanţele obţinute în 2009 de cei mai importanţi jucători care dau trendul şi modelează piaţa financiar-bancară din România.

Premiile „Bancheri de Top” sunt acordate pe criterii cantitative (active, profit, depozite, credite, reţea teritorială, reţea de ATM şi POS), criterii de dinamică (structurate pe paliere ale volumului de active, pentru a asigura comparabilitate) şi criterii de eficienţă (ROA, ROE, profit/angajat, venit/sucursală, solvabilitate, venit/client etc).
În deschiderea galei a avut loc o masă rotundă care a încercat să creioneze reconfigurarea sistemului bancar în noua conjunctură economică.

Citește și
2 Comentarii
  1. TITI spune

    CU GUVERNUL ACTUAL NICI IN AL PATRULEA SEMESTRU 2011 NU VOM APAREA PE CRESTERE……..PUTE RAU A INCOMPETENTA…….SI STITI CE-I BIZAR?……CA TOATA TARISOARA STRIGA HOTII CATRE GUVERNANTI SI NIMIC NU SE INTAMPLA……..E MAI RAU CA PE VREMEA RAPOSATULUI !……….E RAU TARE……SI VA FI SI-MAI, SI-MAI………NE-AM ALES CHIBZUIT CONDUCATORII SI IN SPECIAL PE …..ALA CE SE RAHATESTE SI CU NUMILI !

  2. pensionar spune

    DE CE VA MIRATI ,GUVERNUL BASESCU NU STIE MAI MULT, SI NICI NU II PASA DE POPOR.E BUCUROS CA MAI STA 5 ANI IN BELSUG INCONJURAT DE SECURITATEA LUI SI CAMARILA LUI O DUCE BINE.RESTUL SA FACA ASIGURARE, SA FACA PAINE ACASA, SI SA MUNCESCA DACA ARE UNDE, CA ASTA NU A SPECIFICAT IN ORA DE DIRIGINTIE LA SINISTRATI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata