Iordache: Nu cred că vor reuși să strângă 233 de colegi în sală. Se grăbesc în a se felicita

Florin Iordache se indreapta marti 8 August 2017, catre sala de plen a Camerei Deputatilor din Palatul Parlamentului. Convocata pentru votarea unor acte normative emise de Guvern, sesiunea extraordinara a fost suspendata din lipsa cvorumului. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Deputatul PSd Florin Iordache a declarat că nu crede că liberalii vor reuși să adune 233 de parlamentari în sală, iar dacă există social-democrați care probabil s-ar gândi să dea votul de învestitură a Guvernului, se vor răzgândi săptămâna viitoare, în urma „prestației PNL”.

„Ca să treacă de primul vot, acel vot trebuie să existe. Ca să fie acel guvern, ar trebui să aibă 233 de colegi în sală. Sincer, nu cred că vor reuși să strângă 233 de colegi în sală”, a afirmat Florin Iordache, joi, la Parlament.

Întrebat dacă există șanse ca membri din PSD să voteze pentru învestirea Guvernului Orban, Florin Iordache a răspuns: „Chiar dacă ar fi colegi care și-ar dori să finalizeze mai repede și să învestească acest guvern, prin lista acestui Cabinet, prin această guvernare, prin prestația pe care o vor avea săptămâna viitoare, cred că nici cei care și-ar fi dorit să voteze acest guvern, nu o vor mai face.”

Social-democratul consideră că liberalii se „grăbesc” în a se bucura de succesul învestirii.

„Am văzut că foarte mult dintre cei care sunt propuși, deja se felicitau. S-au grăbit puțin, că înainte de a se felicita, trebuie să treacă de testul din Parlament, și să vedem apoi, dacă trec testul de învestitură.”, a conchis Iordache.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului vor stabili, luni, calendarul pentru învestirea noului Executiv.

Cabinetul Orban are 16 ministere, un vicepremier și un premier în persoana președintelui PNL. Urmează ca miniștrii să fie audiați în comisiile de specialitate ale Parlamentului și ulterior să aibă loc votul de învestitură pentru noul Guvern în Legislativ.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata