iPhone a dublat profitul Apple

Grupul informatic american Apple a anunţat marţi, 20 aprilie, că în perioada ianuarie-martie 2010 a avut cele mai bune rezultate trimestriale înregistrate vreodată, după ce profitul său net aproape s-a dublat ca urmare a vânzărilor peste aşteptări de telefoane mobile iPhone şi computere personale Macintosh, transmite AFP.

Apple a precizat că, în ultimul trimestru, profitul său net a crescut la 3,07 miliarde de dolari, cu 90 de procente mai mult comparativ cu 1,62 miliarde de dolari în perioada similară a anului trecut. Veniturile companiei s-au situat la 13,5 miliarde de dolari, cu aproape 50 de procente mai mult decât 9,08 miliarde de dolari în primul trimestru al anului trecut.

Apple a mai anunţat că în primul trimestru al acestui an a livrat 8,75 milioane telefoane mobile iPhone, 2,94 milioane computere personale Macintosh şi 10,9 milioane iPod-uri, depăşind toate estimările.

‘Suntem încântaţi să anunţăm cele mai bune rezultate trimestriale, exceptând perioada sărbătorilor, înregistrate vreodată, în condiţiile în care veniturile au crescut cu 49 de procente iar ptofitul a crescut cu 90 de procente’, a anunţat directorul general Steve Jobs.

Directorul financiar de la Apple, Peter Oppenheimer, a precizat că numărul de 8,75 milioane telefoane mobile iPhone vândute de Apple în primul trimestru al acestui an este mai mult decât dublu (creştere de 131 procente) comparativ cu numărul înregistrat în perioada similară a anului trecut. În cazul regiunii Asia Pacific, vânzările de iPhone au crescut de aproape cinci ori (464 procente) iar în Europa s-au dublat (133 de procente) în decurs de un an.

AppleiPhoneMacintoshprofittelefoane mobile
Comentarii (0)
Adaugă comentariu