ÎPS Teofan despre criza imigranţilor: Pericolul nu este venirea străinilor. Pericolul suntem noi

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, a recomandat, marți, 8 septembrie, tuturor credincioșilor români să nu le fie frică de numărul mare de imigranți care au intrat, în ultimele săptămâni, în Europa. El a declarat, la finalul Sfintei Liturghii oficiate cu prilejul hramului de la Mănăstirea Vorona, că „șansa supraviețuirii unui neam” o reprezintă „nașterea de prunci”.

„Privim în aceste zile la tot ceea ce se întâmplă în lume și în Europa. În general ne întristăm și zicem că nu este bine să vină atâția străini la noi, să vină atâția străini în Europa, pentru că nu sunt creștini. Un mare bărbat al neamului nostru, după numele lui, mare pedagog și ministru, Simeon Mehedinți, a spus câteva lucruri parcă profeții pentru ziua de astăzi: ‘Nu, popor român, să nu te temi dacă vor veni străini peste tine! Să te temi atunci când mamele nu vor mai face copii!’ Pericolul nu este venirea străinilor. Pericolul suntem noi”, a afirmat ÎPS Teofan.

Înaltul prelat s-a arătat, totodată, îngrijorat de rata mică de nașteri din România. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata