Iranul se arată dispus să înceapă negocierile cu Arabia Saudită, când vor înceta asasinatele

Ministrul de Externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, a transmis că Teheranul este dispus să înceapă discuțiile cu Riyadul dacă acesta va înceta să comită crime împotriva oamenilor, conform agenției locale de presă IRIB, citată de agenția Reuters.

Mohammad Javad Zarif a semnalat, într-un comunicat emis marți, că autoritățile de la Teheran vor răspunde pozitiv dacă Riyadul le vor invita la negocieri asupra chestiunilor regionale, doar în condițiile în care saudiții vor înceta crimele împotriva oamenilor.

„În situația în care saudiții ar vrea să negocieze cu Iranul, urmărind rezolvarea situațiilor problematice din zonă, fără a apela la crime împotriva oamenilor, ei cu siguranță vor avea Republica Islamică de partea lor”, a declarat ministrul iranian de Externe, conform agenției locale de presă IRIB.

Iranul, în care sunt majoritari musulmanii șiiți, se confruntă în cadrul conflictelor din Yemen și Siria, susținând părți diferite implicate în dispute, cu Arabia Saudită, în care majoritari sunt musulmanii suniți.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata