Irimie: Majorarea salariilor personalului medical din bugetul asigurărilor de sănătate ar putea închide 300 de spitale

Majorarea salariilor personalului medical din bugetul asigurărilor de sănătate ar putea duce la închiderea a câteva sute de spitale din țară, a declarat, miercuri, fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății, dr. Cristian Irimie.

”Majorarea salariilor trebuie asigurată de la bugetul de stat, dacă nu, cel puțin 300 de spitale din România s-ar putea închide singure în primul an, deoarece nu ar face față acestor cheltuieli”, a spus Irimie, șef secție Obstetrică Ginecologie la Spitalul Județean Suceava.

El a afirmat că soluția ar fi ca banii pentru salariile majorate să fie dați de la bugetul statului și nu de la bugetul asigurărilor sociale de sănătate.

‘Soluția ar fi, corectă după mine, ca banii, atâta timp cât suntem trecuți la bugetari, să fie dați de la bugetul statului și nu de la bugetul asigurărilor sociale de sănătate, care este plătit de fiecare dintre noi. Să fie dați de la bugetul statului, așa cum se dau la pompieri, polițiști, funcționari în ministere, etc. Așa ar fi corect, iar în condițiile acestea spitalele ar folosi banii pe care îi câștigă prin prestația personalului medical, prin serviciile acordate, în folosul direct al bolnavilor, prin medicamente, materiale sanitare, investiții și alte lucruri”, a arătat Irimie.

El a precizat că în prezent salariile reprezintă, în foarte multe spitale din România, aproximativ 70 — 80% din bugetul alocat, iar prin efectuarea acestor majorări salariale s-ar ieși din costurile prevăzute.

”Eu cred că trebuie să le dea de gândit la mulți, dar mi se pare soluția cea mai rezonabilă. Altfel, noi (n.r.—Guvernul PDL) am fost acuzați că am închis 69 de spitale, acum nu va fi nimeni acuzat, se vor închide singure, cel puțin 300 de spitale în primul an”, a spus Irimie.

Potrivit fostului secretar de stat, Ministerul Sănătății acordă bani de salarii pentru medicii școlari, pentru medicii rezidenți, pentru personalul medical din UPU și serviciile de ambulanță. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. gore spune

    Sa reduca nr de parlamentari si mai multi medici trebuie,un parlamentar cheltuie lunar cat cinci medici pe putin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata