Isărescu: Corecţia economiei şi a salariilor este inevitabilă

Singura soluţie pentru a se face plăţi bugetare într-o limită rezonabilă este efectuarea corecţiilor într-o manieră transparentă şi crearea de locuri de muncă, a declarat marţi, 18 mai, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, la un colocviu de politică monetară.

‘Dacă tot suntem la corecţii, economia se corectează, salariile se corectează. Este inevitabil acest lucru. Finanţiştii ce pot să facă, decât să amâne? Corecţia se face în mod transparent, prin raţionalizări de cheltuieli, prin creşteri de taxe, sau netransparent, periculos, nedrept, prin inflaţie’, a afirmat Isărescu.

Acesta a adăugat că singura soluţie pentru realizarea plăţilor bugetare este crearea de locuri de muncă.
‘Singura soluţie pentru a se face plăţi bugetare într-o limită rezonabilă este să facem corecţiile într-o manieră transparentă, cu măsuri şi să creem locuri de muncă.

Numai locurile de muncă plătesc taxele şi contribuţiile. Dacă impozităm bugetarii şi pensionarii nu facem decât să redistribuim aceste venituri. Ştim asta, dar ne facem că nu ştim. Sursa este aceasta, locurile de muncă’, a adăugat Isărescu.

De asemenea, guvernatorul BNR a adăugat că numărul persoanelor care contribuie la buget este mult mai mic faţă de cel al celor care primesc bani.

‘Cei care contribuie sunt mai puţin de trei milioane. Ceilalţi sunt şase milioane. Este o ecuaţie care, din punct de vedere matematic, nu are soluţie’, a menţionat Isărescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata