Isărescu reafirmă necesitatea ajustărilor economice

Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, a reafirmat, miercuri, importanta ajustarilor in economie pentru mentinerea echilibrelor, cu accent pe trei elemente de baza – crestere economica, inflatie si deficit extern, avertizând ca toate au si anumite riscuri.

“O corectie a deficitului extern presupune costuri de inflatie, daca se realizeaza prin cursul de schimb. De asemenea, presupune costuri pe cresterea economica daca se face prin diminuarea creditului sau prin temperarea cheltuielilor bugetare.

Pot exista costuri inflationiste fara o ajustare a deficitului extern se realizeaza prin majorarea impozitelor”, a spus, miercuri, guvernatorul Bancii Nationale a României, Mugur Isarescu, la o conferinta pe tema evolutiei economice.

Dezbaterea organizata de FinMedia se axeaza pe tema cresterii economice si a procesului de ajustare, in perioada de criza.

La eveniment participa guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, economistul sef al Bancii Nationale a României, Valentin Lazea si consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru.

De asemenea, din partea institutiilor financiare participa la dezbatere Aurel Saramet, presedintele Fondului National de Garantare pentru IMM-uri, Adrian Radu, presedintele MKB Romexterra Bank România, Sergiu Oprescu, presedintele executiv al Alpha Bank România, Lucian Anghel, economistul sef al Bancii Comerciale Române si Ionut Dumitru, economistul sef al Raiffeisen Bank.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata