IŞMB: Reînscrierea copiilor la grădiniţe se va face până pe 17 aprilie

Copiii care frecventează grădiniţa pot fi reînscrişi de părinţi pentru anul şcolar următor până pe 17 aprilie, informează Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucureşti (IȘMB).

Potrivit IȘMB, locurile libere în urma reînscrierilor vor fi afişate pe 18 aprilie.

Înscrierea copiilor nou veniţi în grădiniţe se va face între 23 aprilie — 30 mai (prima etapă), iar în 3 iunie vor fi afişate locurile libere.

Etapa a II-a de înscriere în grădiniţe va avea loc între 4 iunie-4 iulie, iar afişarea locurilor libere se va face în 8 iulie.

„Înscrierile la grădiniţă pot continua şi după 8 iulie în limita locurilor rămase libere. IȘMB va asigura monitorizarea activităţilor de înscriere şi reînscriere”, a declarat joi  purtătorul de cuvânt al IȘMB Marian Banu.

Pentru asigurarea transparenţei procesului de reînscriere/înscriere conducerile unităţilor de învăţământ preşcolar vor afişa la vedere capacitatea instituţiei, numărul de copii aprobat în planul de şcolarizare pentru anul viitor, dar şi criteriile generale stabilite de Consiliul de Administraţie pentru înscrierea copiilor.

De asemenea, vor fi afişate la vedere numărul de copii reînscrişi sau înscrişi zilnic din totalul disponibil. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata