Iulian Bădescu a demisionat din toate funcţiile pe care le avea în PSD

Primarul demisionar al municipiului Ploiești, Iulian Bădescu, a renunțat, marți, la toate funcțiile pe care le deținea în organizația municipală și în cea județeană ale PSD, demisia fiind depusă la partid de unul dintre avocații acestuia.

Potrivit unor surse din interiorul PSD Prahova, unul dintre avocații care îl asistă pe Bădescu în dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu și luare de mită a depus la sediul PSD un document prin care acesta își dă demisia din funcția de președinte al PSD Ploiești ‘și din orice altă funcție’ și prin care renunță la calitatea de membru al acestui partid.

Iulian Bădescu a fost senator în perioada 2008-2012, fiind ales din partea PDL, partid din care a demisionat în vara anului 2010, anunțând că nu este de acord cu măsurile de austeritate anunțate de Guvernul Boc.

La scurt timp de la demisia din PDL, acesta s-a înscris în PSD, fiind ales membru în structurile de conducere ale organizației municipale PSD Ploiești, pe care ulterior a condus-o.

De asemenea, Bădescu era și vicepreședinte al PSD Prahova. În anul 2012, el a fost ales primar al Ploieștiului din partea acestui partid.

Iulian Bădescu a fost arestat preventiv săptămâna trecută, el fiind acuzat de luare de mită și abuz în serviciu într-un dosar care vizează acordarea de fonduri de la bugetul local echipei de fotbal FC Petrolul Ploiești.

El a contestat decizia magistraților de la Tribunalul Prahova, iar Curtea de Apel Ploiești a respins, marți, ca nefondată, această contestație, menținând măsura dispusă inițial.

La finalul ședinței în care s-a judecat contestația, Bădescu a semnat un document prin care și-a dat demisia din funcția de primar al Ploieștiului, actul fiind ulterior înregistrat la Primăria Ploiești și la Prefectura Prahova.

În același dosar în care a fost arestat Iulian Bădescu mai sunt urmărite penal sub control judiciar secretarul Primăriei Ploiești, Oana Iacob, și jurista Iulia Alexandru, ele fiind acuzate de abuz în serviciu.

Potrivit DNA, în calitate de primar al municipiului Ploiești și ordonator principal de credite, Bădescu a semnat, la data de 21.01.2013, un contract de cooperare încheiat între municipiul Ploiești și Asociația Comunitară ‘Lupii Galbeni 2012’ Ploiești și, la data de 28.06.2013, a semnat regulamentul privind punerea în aplicare a acestuia, în lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustrăgând aceste operațiuni controlului de legalitate, regularitate și încadrare în creditele bugetare și a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (în trei tranșe) către asociație, deși cunoștea că nu este legală.

Aceste fapte au avut ca rezultat prejudicierea bugetului local cu suma respectivă, precum și obținerea de către Asociația Comunitară ‘Lupii Galbeni 2012’ Ploiești a unui folos necuvenit de aceeași valoare, arată DNA.

Prin semnarea contractului și a regulamentului, Bădescu și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu și a încălcat dispozițiile legale privind controlul intern și controlul financiar preventiv și pe cele privind finanțele publice locale.

De asemenea, procurorii susțin că Iulian Bădescu i-a pretins unui reprezentant al Asociației Comunitare ‘Lupii Galbeni 2012’ Ploiești, în schimbul derulării contractului de asociere și a regulamentului de aplicare a acestuia, precum și a efectuării plăților către asociație, suma de 300.000 euro reprezentând un comision de 10% din valoarea totală a banilor ce urmau ce urmau a fi acordați de primărie jucătorilor echipei de fotbal FC Petrolul Ploiești, ale cărei interese erau reprezentate de Asociația Comunitară, precum și foloase necuvenite constând în contravaloarea transportului și a cazării, în perioadele ianuarie — februarie 2013, respectiv ianuarie — februarie 2014, la două hoteluri din Turcia, unde primarul a însoțit echipa în desfășurarea cantonamentului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata