Iulian Urban: ANI arată acum ca un pechinez bătrân, fără dinţi în gură

Senatorul PDL Iulian Urban a susţinut, marţi, 11 mai, că proiectul legii ANI, aşa cum a fost modificat în comisiile de specialitate, a transformat instituţia într-un „pechinez bătrân, fără dinţi în gură, care este pus să păzească o turmă de oi în faţa unei haite de 100 de lupi înfometaţi”.

„Eu sunt printre cei care consideră că legea în actuala formă este o lege extrem de blândă şi într-adevăr, în această formă în care a ieşit din cele două comisii, eu cred că, în momentul de faţă, ANI arată ca un pechinez bătrân, fără dinţi în gură, care este pus să păzească o turmă de oi în faţa unei haite de 100 de lupi înfometaţi”, a declarat Urban, în timpul dezbaterilor generale asupra proiectului.

Democrat-liberalul a criticat dispariţia din textul legii a comisiei de verificare a averilor de pe lângă Curtea de Apel, întrucât acest organism ar fi funcţionat ca o „curea de transmisie dintre munca ANI şi justiţie”.

„Votul pe care îl veţi da la această lege nu va fi un vot care va ţine de o indicaţie primită sau de o discuţie avută la grupul parlamentar, ci este vorba de conştiinţa fiecăruia dintre noi şi de modul în care ne raportăm la această realitate existentă în România şi pe care trebuie să o îndreptăm”, a spus Urban.

În final, el a făcut un apel către toţi senatorii ca, în momentul discuţiei pe fond, să trateze cu maximă seriozitate amendamentele la proiectul de lege.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata