Ivan: Băsescu recunoaşte că a promulgat un Cod penal cu erori, dar dă vina pe USL pentru greşeala sa

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, atrage atenţia că, deşi preşedintele Traian Băsescu recunoaşte că a promulgat un Cod penal „cu erori”, „dă vina pe USL pentru greşeala sa”.

„Traian Băsescu a ieşit astăzi (joi – n.r.) şi a recunoscut că a promulgat un Cod penal cu erori. Este pur şi simplu jenant modul în care îşi asumă această greşeală după patru ani, iar scuzele penibile legate de consilieri nu au nicio valoare acum. Însă şi mai grav este faptul că tot Traian Băsescu este cel care acuză, vorbind despre un Cod care acţionează ca un „scut pentru corupţi”, Cod pe care chiar oamenii săi l-au elaborat!”, afirmă Ivan, potrivit unui comunicat de presă remis joi .

Potrivit lui Ivan, preşedintele Traian Băsescu şi eurodeputatul Monica Macovei „spun un lucru despre noile Coduri, în timp ce fostul ministru Predoiu spune total altceva”, acest fapt reprezentând, în opinia social-democratului, un „semn clar al unui sfârşit trist de regim, care nu mai reprezintă decât zgomot de fond”.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că îşi asumă promulgarea Codului de procedură penală şi eroarea că nu a înţeles articolul 140 din respectivul act normativ şi subliniază că premierul Victor Ponta poate să corecteze acest lucru.

„Eu îmi asum promulgarea Codului de procedură penală, pentru că asta este responsabilitatea preşedintelui. În acelaşi timp, îmi asum şi eroarea de a nu fi înţeles sensul art 140 din Codul de procedură penală”, a spus Băsescu, într-o declaraţie la Palatul Cotroceni.

El a susţinut că, în cazul în care premierul Victor Ponta nu face modificările necesare articolului 140 din Codul de procedură penală, atunci şeful Executivului devine „scutul oamenilor corupţi”.

Totodată, preşedintele Traian Băsescu l-a acuzat pe fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu că „a negociat cu toată lumea din Parlament” pe marginea Codului de procedură penală. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata